Om netværket

Innovationsnetværket Dansk Lyd (Dansk Lyd) fungerer som et knudepunkt for forskningsmiljøer, virksomheder, offentlige organisationer, politikere og professional brugere med interesse for lyd og lydteknologi. Dansk Lyd blev etableret 1. januar 2009 og en del af den nationale innovationsinfrastruktur støttet af bevilling fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte (tidligere Styrelsen for Forskning og Innovation).
 
Dansk Lyd arbejder gennem innovationsprojekter, konferencer, workshops og internationale aktiviteter med at fremme det danske lyd-økosystem idenfor fem områder: lydoptagelse og reproduktion,  lyddiagnostik og monitorering, digitale medier, lyddesign og velfærdsteknologier.
 
 
Dansk Lyd deltager desuden i europæisk klyngesamarbejde, hvor vi har deltaget i en benchmarking i 2011, 2013, 2015 og igen i 2016 inden for European Cluster Excellence Initiative. Dette har afstedkommet 3 bronze certifikater for at have gennemgået de første trin i procesen på vej mod EU's kvalitetsmærke for excellente klynger i 20112013 og 2015 og i sommeren 2016 tog netværket endnu et skridt på vejen med en sølvcertificering
 

Vision

In 2025 Denmark is among the 5 leading centers in the world for innovative sound related products and solutions. 

Mission

Danish Sound identifies opportunities and bottlenecks, facilitates and stimulates initiatives, cooperation, and awareness to achieve the vision.

Værdier

  • The Network is open and inclusive across branches and sectors.
  • The Network is owned by the members and their contributions create the Network.
  • The Network is globally oriented.
  • The Network creates branding value through member’s involvement.
  • The Network activities are embedded in member organizations.
  • The members’ activities are mirrored and geared by the Network.